05.05.09





















Tās ir sajūtas, kas radās atrodoties svešā vidē. Sajūtas, kas bija tik ārkārtīgi spēcīgas, kā dēļ arī varēju iedvesmu atvest mājās un izkopt, līdz nonācu pie skaidras darba idejas, kurā to būtu iespējams atspoguļot. 2008.gada vasarā man bija iespēja noteiktu laiku radoši strādāt kādā nelielā Gruzijas ciematiņā, māksliniekiem paredzētā bāzē, kas atradās kalnu ielejā pie straujas kalnu upītes. Redzētā sajūta mani tik ārkārtīgi iedvesmoja, ka radu sevī lielu nepieciešamību un vajadzīgo iedvesmu, lai radītu mākslas darbu stiklā, kas ļautu atspoguļot un kaut kādā veidā radīt šo mistisko sajūtu arī savā ierastajā vidē.



Šis ir sajūtu atspoguļojums, kāds radās esot Gruzijas kalnos vasaras sākumā, kad dabā vēl nav īsti sākusies svelmainā vasaras saule, bet pavasarīgais dzestrums jau ir aizmuguras. Kad debesīs vēl slīd milzīgi mākoņi, kas nes lietu un kā liela sega smagnēji izguļās uz augstakajām virsotnēm, blakus esot, gaisīgi baltiem un jauku ēnas patvērumu sniedzošajiem, kad saules stari kļūst pārāk uzmācīgi. Laikā, kuru bija iespēja pavadīt Art Villa Garikula Akhalkalaki ciematā, kādus 70 kilometrus no Gruzijas galvaspilsētas, radās ļoti spēcīgi iespaidi, kurus vēlējos atlāt stikla mākslā, jo stiklam iluzori ir tuvas īpašības redzētajiem mākoņiem, lai radītu smagnējie vieglo iespaidu.
Šis darbs sastāv no vairākiem moduļiem, kas kopā veidotu noteiktu elementu ansambli ar konkrētu uzdevumu – veidot smagnējā un vieglā, gaisīgā un masīvā dialogu gan savstarpēji, gan ar skatītāju. Katrs no šiem moduļiem sastāvētu no tematiski divām lielajām detaļām. Smagnēja koka konstrukcija, kura būtu taisīta no masīvām celtniecības sijām, kuras veidotu gan vizuālu gan fizisku stabilitāti. Tās izmēri būtu: 2000mm garš, 650mm plats un 1300mm augsts. Otrs elements ir stikla lokšnu krāvums, kas balstās uz koka konstrukcijas. Starp loksnēm ir 70mm distance, veidojot gaisīguma iespaidu, bet šajā atstarpē ar stikla un citu materiālu palīdzību veidot kalnu siluetiem līdzīgus rakstus. Augšējās daļas izmēri un elementi:
• Katras loksnes izmērs ir 2250mm*650mm*6mm.
• Modulis sastāv no 10 loksnēm
• Starp loksnēm ir 70mm distance
• Attālumu, kas ir starp loksnēm nodrošina dažādu formu stikla elementi, kā arī koka un metāla, kopā veidojot kalnu siluetus.



lielākā izmērā šo video iespējams noskatīties arī šeit!

www.youtube.com/watch?v=hAPMzZ4TQEo

ernestodesign@inbox.lv
+371 26594118

Nav komentāru: